Tekstredactie

Als tekstredacteur heb ik ruim 15 jaar ervaring. Door mijn achtergrond als kunsthistoricus ben ik gespecialiseerd in teksten over kunst, cultuur en wetenschap. Maar ook het bedrijfsleven heeft Letter Matters inmiddels weten te vinden.

En ongeacht het onderwerp, een tekst moet gewoon prettig lezen: helder, pakkend en foutloos!

Op zoek naar een goede tekstredacteur?

Een professionele en onafhankelijke redacteur kijkt op een heel andere manier naar teksten. Niet alleen zal ik eventuele taal- en spelfouten uit uw tekst halen, ook kijk ik naar de stijl, toon, verhaalopbouw, structuur en andere zaken, zoals ‘factchecking’.

Tijdens het redigeren van teksten houd ik altijd rekening met degenen voor wie de tekst is bedoeld. En uiteraard zorg ik dat de gestelde deadline wordt gehaald!

 

 Als tekstredacteur zorg ik voor een tekst die:

  • consistent en foutloos is geschreven
  • helder en duidelijk is
  • op de doelgroep is gericht
  • logisch is van opbouw
  • overzichtelijk is
  • consistent is en kloppende bijschriften heeft
  • op tijd in druk (of online) kan

 

Tekstproducties

Bij Letter Matters zijn eigenlijk alle redigeeropdrachten denkbaar; boeken, brochures/folders, jaarverslagen, nieuwsbrieven, scripties, websiteteksten, sollicitatiebrieven, blogs en zakelijke brieven of rapporten. Ook kan ik hulp bieden als copywriter, bijvoorbeeld bij het schrijven van persberichten, websiteteksten of van uw social media content.

Daarnaast heb ik een ruim netwerk van opmakers, drukkers, fotografen en vertalers, zodat het ook mogelijk is de gehele productie en projectplanning van uw publicatie volledig aan mij uit te besteden. Als een spin in het web zal ik uw tekstproductie op inhoud, planning en budget tot een goed einde brengen.

 

Kunsthistorisch Onderzoek

Ook voor kunsthistorisch onderzoek, zoals bijvoorbeeld herkomstonderzoek, kunt u bij mij terecht. Als kunsthistoricus kan ik, indien gewenst, ook uw manuscript feitelijk checken. Kloppen de titels en dateringen in uw tekst bijvoorbeeld met de gegevens op uw eigen website?

 

Meer weten?

In mijn portfolio vindt u een selectie van eerdere opdrachten.

Neem gerust contact op voor een persoonlijk gesprek. Ik kom heel graag even bij u langs.