Tekstredactie

Als tekstredacteur heb ik inmiddels bijna 20 jaar ervaring. Door mijn achtergrond als kunsthistoricus ben ik gespecialiseerd in teksten over kunst, cultuur en wetenschap. Maar ook het bedrijfsleven heeft Letter Matters inmiddels weten te vinden en ook hieraan werk ik met veel plezier. Ongeacht het onderwerp, een tekst moet gewoon prettig lezen: helder, pakkend en foutloos!
Op zoek naar een goede tekstredacteur?

Een professionele en onafhankelijke redacteur kijkt op een heel andere manier naar teksten. Niet alleen zal ik eventuele taal- en spelfouten uit een tekst halen, ook kijk ik naar de stijl, toon, verhaalopbouw, structuur en andere zaken, zoals ‘factchecking’.

Tijdens het redigeren van teksten houd ik altijd rekening met degenen voor wie de tekst is bedoeld. En uiteraard zorg ik dat de gestelde deadline wordt gehaald!

 

 Als tekstredacteur zorg ik voor een tekst die: 

  • consistent en foutloos is geschreven
  • helder en duidelijk is
  • op de doelgroep is gericht
  • logisch is van opbouw
  • overzichtelijk is
  • consistent is en kloppende bijschriften heeft
  • op tijd in druk (of online) kan

 

Tekstproducties

Bij Letter Matters zijn eigenlijk alle redigeeropdrachten denkbaar; boeken, brochures/folders, jaarverslagen, nieuwsbrieven, scripties, websiteteksten, sollicitatiebrieven, blogs en zakelijke brieven of rapporten. Ook kan ik hulp bieden als copywriter, bijvoorbeeld bij het schrijven van persberichten, websiteteksten of van social media content.

Daarnaast heb ik zelf ruime ervaring met fotografie & beeldbewerking en beschik ik tevens over een netwerk van opmakers, drukkers, fotografen en vertalers, zodat het ook mogelijk is de gehele productie en projectplanning van een publicatie volledig aan mij uit te besteden. Als een spin in het web zal ik een tekstproductie op inhoud, planning en budget tot een goed einde brengen.

 

Fotoproducties & beeldredactie

Naast mijn werk als redacteur voor het tijdschrift Oud Holland, waar ik ook de beeldredactie voerde, heb ik jarenlang gewerkt als assistent fotograaf en leerde daar de wereld van fotoproducties & beeldbewerking goed kennen. Ook leverde ik voor diverse publicaties, websites en social mediakanalen van verschillende opdrachtgevers beeldmateriaal; zowel bestaande (historische) foto’s als eigenhandig werk. Omdat ook beeld een krachtig communicatiemiddel is, denk ik ook op dit gebied graag met je mee!

 

Kunsthistorisch Onderzoek

Ook voor (kunst-)historisch onderzoek, zoals bijvoorbeeld herkomstonderzoek, kun je bij mij terecht. Als kunsthistoricus kan ik, indien gewenst, een manuscript naast op taal ook feitelijk checken. Kloppen de titels en dateringen in de tekst bijvoorbeeld?

 

Meer weten?

In mijn portfolio vind je een selectie van eerdere opdrachten.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend, persoonlijk gesprek. Ik kom heel graag even langs!